Blog 2n ESO

dimecres, 7 de febrer de 2018

DESIGN THINKING
Dimarts i dimecres hem seguit desenvolupant la metodologia Design Thinking per aprendre a ser més creatius i arribar a dissenyar un  producta final original, crític i creatiu.

L'objectiu d'aquest projecte és conèixer, difondre i aprendre a conservar el nostra patrimoni. El fet de que haguem escollit aquesta metodologia és perque ens ajuda a dissenyar, dirigir el nostra pensament i sobretot, ens mostra a visualitzar situacions futures o noves de les que podem treure molt més profit per aconseguir un prototip o producte final sòlit i creatiu.

A continuació, vos explicam de manera breu les fases del design thinking:

Per EMPATITZAR, hem llegit una sèrie d'articles per conèixer i tenir  més punts de vista sobre la situació actual del nostra patrimoni i hem fer un DAFO per ser conscients de les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats.
Per DEFINIR, hem realitzat dues rutines de pensament que ens han ajudat a definir el repte que voliem desenvolupar.


a) La rutina: PARAULA -IDEA - FRASE - TITULAR: amb aquesta rutina hem obtingut idees concretes sobre el problema. Escollim una paraula i a partir d'ella deduïm una idea, frase i acabam en un titular com a síntesi del que volem transmetre. 

PREGUNTES CREATIVES: si volem trobar solucions creatives, hem d'aprendre a fer-nos les preguntes adequades i sobretot, aprendre a pensar preguntes que ens facin anar més enllà del que esteim acostumats a imaginar. Els nostres alumnes s'han plantejat 6 preguntes creatives imaginant-se la situació del nostra patrimoni en el 2100.  Aprenem a visualitzar;  Com podria el nostra patrimoni sobreviure a una guerra nuclear
Per DEFINIR, hem escollit tres de les preguntes creatives que més possibilitats tenen per dur-les a la realitat i les hem contestades.

Per PROTOTIPAR, hem escollit una de les preguntes creatives i l'hem desenvolupada realitzant l'storyboard o guió del curtmetratge que hem de realitzar com a producta final del projecte patrimoni.


Aquí podeu observar la rúbrica que el professorat ha facilitat perque els alumnes sapiguen
en tot moment com han de fer el producta final.  
També han dissenyat el poster i la sinopis de la seva pròpia pel.lícula:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada